Kinkhoest vaccinatie medewerkers

Dit jaar zijn er 8.625 meldingen geweest van mensen met kinkhoest. Dit is een gigantisch verschil met de 2.894 meldingen in heel 2023. Als de aantallen zo op blijven lopen, stijgt het totaal aantal meldingen boven de 25.000 dit jaar. Bij Ceban HomeCare kun je terecht voor kinkhoestvaccinatieprogramma’s speciaal voor organisaties.

Wij helpen jou met:

 • Informatieverstrekking: informatie verstrekken aan je medewerkers over welke symptomen kinkhoest heeft en de verspreiding ervan.
 • Inventarisatie: inventariseren welke medewerkers al beschermd zijn en welke er verstandig aan doen zich te vaccineren.
 • Plannen en uitvoeren: op locatie de geïnteresseerde medewerkers vaccineren.

Jouw organisatie krijgt een vaccinatieprogramma volledig op maat tegen kinkhoest. Hierdoor ontzorgen we jou en houd jij jouw werknemers veilig en gezond. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn we zeer bekwaam in wat we doen.

Kinkhoest vaccinatie - vaccinatieprogramma voor organisaties
kinkhoest vaccinatie - vaccinatie personeel

Wat is er zo vervelend aan kinkhoest?

Medewerkers bepalen zelf of ze zich laten inenten tegen kinkhoest. Wel is het voor werkgevers verplicht hun medewerkers te voorzien van een veilige en gezonde werkplek. Het aanbieden van een vaccinatie tegen een opkomende ziekte valt daar ook onder.

Een kinkhoest vaccinatie aanbieden aan medewerkers doe je om de volgende redenen.

 • Beschermen van gezondheid medewerkers
  Gelukkig vallen de ziekteverschijnselen van kinkhoest onder volwassenen erg mee. Wel zorgt het voor een vervelende hoest, pijn op de borst en vermoeidheid.
 • Ziekte onder (kwetsbare) patiënten voorkomen
  Aangezien kinkhoest zich via de lucht verspreid, is het relatief makkelijk om andere mensen aan te steken, waaronder patiënten, cliënten en collega’s.
 • Beschermen van jonge kinderen
  In tegenstelling tot volwassenen kunnen jonge kinderen wel erg ziek worden van kinkhoest. Onvolledig beschermde kinderen kunnen er zelfs aan overlijden.
 • Voorkomen van ziekteverzuim
  Voorkom ziekteverzuim en personeelstekort als gevolg van kinkhoest door medewerkers de optie tot vaccinatie aan te bieden.

Voorop lopen op het gebied van homecare? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over homecare innovaties.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.