Vaccinatie bedrijven

Bij een gezonde bedrijfsvoering ligt de focus natuurlijk niet alleen op een gezonde financiële bedrijfsvoering. Maar zeker ook op je personeelsbestand dat dankzij de krapte op de arbeidsmarkt kwetsbaar is geworden. Het belang van zorg voor jouw medewerkers is groter dan ooit. Heb je er wel eens over nagedacht je collega’s in het najaar een griepvaccinatie aan te bieden, om maar een voorbeeld te noemen? Of specifieker, je collega’s die een verhoogde kans lopen op een prikaccident de mogelijkheid te bieden zich tegen hepatitis B te laten vaccineren? De vaccinatieprogramma’s van Ceban HomeCare worden met name aangeboden aan bedrijven en instellingen die hun medewerkers tegen infectieziekten als hepatitis B en griep willen beschermen. 

In overleg met jou als opdrachtgever, zorgen wij voor de totale organisatie van de vaccinatieprogramma’s of onderdelen daarvan. Voor de uitvoering van alle zorgtrajecten maken wij gebruik van ons eigen landelijk netwerk van BIG-geregistreerde verpleegkundigen. De vaccinatie vindt plaats op een of meerdere locaties al naar gelang uw wensen. Onze vaccinatieprogramma’s worden ondersteund met informatie aan de te vaccineren personen. Voor de coördinatie en uitvoer van vaccinatieprogramma’s maken wij gebruik van een volledig geautomatiseerd systeem. Hierbij wordt de gehele administratie verzorgd. Van uitnodiging tot en met het versturen van de vaccinatie bewijzen, alles is in de vertrouwde handen van Ceban HomeCare. Wij hebben niet voor niets in de jaren van ons bestaan honderdduizenden vaccinaties toegediend bij medewerkers van instellingen en bedrijven binnen en buiten de gezondheidszorg en (semi) overheid.

Ceban HomeCare is geen vaccinatiebureau zoals we deze kennen. Bij Ceban HomeCare zijn we gespecialiseerd in de planning en uitvoering van specifieke zorgtrajecten, zoals de vaccinatieprogramma’s griep en hepatitis B. Maar ook het afhandelen van prikaccidenten en ziekenhuis verplaatste zorg, of anders gezegd het toedienen van geneesmiddelen bij patiënten thuis behoort tot onze dienstverlening.

Op zoek naar meer informatie? Download de brochure via onderstaande knop.

Informatie aanvragen

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Griep vaccinatie op de werkvloer

Ziekenhuizen en zorginstellingen worstelen enorm met de aanpak van de griepepidemie vanwege het oplopende personeelstekort en het hoge verzuim in de sector. Een griepepidemie in Nederland leidt, zoals wel vaker in het winterseizoen tot flink wat uitval. Maar niet alleen onder zorgpersoneel. Ook de helft van de scholen in Nederland zit tijdens een griepgolf met meer personeelstekorten dan normaal. Hele klassen worden door griep naar huis gestuurd. En daarmee moet in de privé sfeer weer het nodige georganiseerd worden. Naast dat thuis de besmetting ‘vrolijk’ verder gaat en collega’s elkaar vervolgens op willekeurig welk kantoor of in welke werkomgeving besmetten. Kortom, nadenken over het aanbieden van een vaccinatieprogramma is altijd een goed idee!

De voordelen van griepvaccinatie op de werkvloer:

Griep is zeer besmettelijk. Van de mensen die in contact komen met iemand die griep heeft, krijgt 20-50% het zelf ook. De griepprik verkleint het risico om griep te krijgen. Bovendien vermindert de griepprik de klachten en complicaties van griep. Als werkgever mag je medewerkers niet verplichten om zich te laten vaccineren tegen griep. Benieuwd wat het vaccineren van uw medewerkers kost? En hoe het vaccinatieprogramma van Ceban HomeCare eruit ziet? Wij beantwoorden deze en andere vragen graag. Laat je bericht achter op onze contactpagina of bel direct met Silvia Jager onze Business Specialist te bereiken op (06) 48924094. Een mail sturen kan ook naar sjager@cebanhomecare.com.

Ceban HomeCare - vaccinatieprogramma's - griepprik - voor bedrijven en instellingen - geprotocolleerde zorgprogramma's

Vraag nu een offerte aan voor Griepvaccinatie 2024

Ceban HomeCare - vaccinatieprogramma's - griep en hepatitis B - voor bedrijven en instellingen - geprotocolleerde zorgprogramma's

Hepatitis B vaccinatie op de werkvloer

Vaccinatie van medewerkers in de gezondheidszorg wordt in eerste instantie vooral gezien als een bescherming voor de medewerkers zelf. In Nederland komen er echter ook situaties voor waarin patiënten tijdens medische ingrepen door ziekenhuismedewerkers zijn besmet met hepatitis B. Medewerkers in de zorg zijn daarmee mede verantwoordelijk voor een zo veilig mogelijke behandeling of verzorging van de aan uw zorg toevertrouwde patiënten. Vaccinatie geeft een langdurende bescherming tegen een hepatitis B-infectie. Volgens het Arbo omstandighedenbesluit is de werkgever verplicht hepatitis B-vaccinatie aan te bieden aan iedere werknemer als zij aan het hepatitis B virus blootgesteld kunnen worden.

De grootste kans op besmetting met hepatitis B doet zich vooral voor onder verplegend personeel als gevolg van een prikaccident. Een prikaccident is overigens de verzamelnaam voor prik-, snij, spat- en bijtaccidenten. Wil jij jouw medewerkers laten vaccineren tegen hepatitis B? Met ons vaccinatieprogramma helpen wij u daarbij graag verder. Door een bericht achter te laten op onze contactpagina hoor je snel van ons.

 

Op zoek naar meer informatie? Download de brochure via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte van alles rondom Ceban HomeCare en ontwikkelingen binnen onze expertise. 

Meer informatie?

Download de brochure voor extra informatie over vaccinatieprogramma’s.